Olen ollut hiilihydraatittomalla dieetillä kohta kaksi viikkoa. Syynä tähän oli jatkuva vetämätön olotila ja pimeän talven aikana syödyt pari lisäkiloa. Tarkoitus on jatkaa hiilihydraattitietoista elämää ja karsia ruokavaliosta edelleen valkoiset jauhot sekä sokeri. Perunaakin vain kohtuudella. Tuntuu lyhyen kokemuksen perusteella hyvälle ratkaisulle istumatyötä tekevälle, kakkostyypin diabeteksen seurannassa olevalle ihmiselle.

Mutta eihän ihminen saa missään nimessä syödä mitä haluaa, eikä etenkään jättää syömättä mitään mitä muut haluaisivat tarjota! Ehei. Kunnon ihminen syö perunoita. Se syö myös leipää. Ja kylässä se syö pullaa, koska niin kuuluu tehdä. Jos se toistamiseen kieltäytyy pullasta, pulla on varmaan tosi pahaa ja siitäkös vieraanvarainen emäntä pahastuu.

Olen yrittänyt olla tekemättä suurta numeroa ruokavaliostani, muut tekevät sen puolestani. Olotilaa täytyy silti kehua, ei väsytä enää vaan on yllättävän pirteä olo. Ei ole nälkä eivätkä verensokerit heittele. Harvempi nainen sitäpaitsi pahastuu siitä, että pitää lähteä housukauppaan kun entiset valuvat päältä ;)